Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile yürüttüğü çalışmalar kapsamında Artvin’in Camili Bölgesi’nde “Ekoturizm Odaklı Biyoçeşitlilik Eğitim Programı” düzenlendi.
Türkiye’nin tek biyosfer rezerv alanı olan Camili Bölgesi’nde turizm faaliyetleri yürüten halka yönelik 29 Ekim- 03 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen eğitimde ekoturizm alt bileşenleri ile ilgili bilgiler verildi.
Ajansımız Artvin Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr. Özgür Eminağaoğlu, Doç.Dr. Temel Göktürk ve Yrd.Doç.Dr. Zehra Eminağaoğlu tarafından verilen eğitimde, “Doğa-Kırsal Mimari Birlikteliğinin Turizm İçin Önemi”, “Bölgedeki Kırsal Mimari Özellikleri”, “Kırsal Evlerin Rehabilitasyonu ve Turizm Amaçlı Kullanımı”, “Doğal ve Kültürel Varlıkların Turizm Amaçlı Kullanımı”, “Artvin İli Fauna Çeşitliliği”, “Fauna Temelli Turizm Potansiyeli”, “Camili Bölgesi Otsu ve Odunsu Bitkilerin Tanıtılması”, “Bitki ve Hayvan Kaçakçılığı”, “Camili Biyosfer Rezerv Alanının Floristik Zenginliğinin Botanik Turizmi Açısından Değerlendirilmesi” gibi konular hem teorik hem de uygulamalı olarak işlendi ve arazide çalışmalar yapıldı.
Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verildi ve genel değerlendirme yapılarak eğitim tamamlandı.
Resimler